آواچوب

اسلب چوبی چیست ؟

اسلب چوبی چیست؟

واژه اسلب (Slab) به معنی صفحه است. واژه ای که در چند سال اخیر بین هنرمندان و اساتید نجار رواج بیشتری پیدا کرده است. اسلب صفحاتی چوبی است با ضخامت های مختلف که از تنه ها یا گرده‌بینه های درخت پس از برش های عرضی یا طولی حاصل می شود. در برش تنه درخت به ‌صورت اسلب چوبی، قسمت‌های کناری تخته برش شده، صاف و یکدست نمی‌شود و اساساً فلسفه این سبک از تخته‌ها وجود ناهمواری‌ها طبیعی چوب است و این طرح‌های ناموزون است که طبیعت و اصالت چوب را به رخ می‌کشد.

در سال‌های گذشته همین قسمت های ناقص چوب به دل آتش سپرده می شد و هیچ استفاده ای از این بخش های چوب نمی شد. پس از گسترش استفاده از فضای مجازی و دست به دست شدن تصاویر اساتید دیگر، استفاده از این اسلب ها هم مورد توجه اساتید فعال در داخل کشور قرار گرفت.

اسلب چوبی چگونه ساخته می شود؟

اسلب چوبی به‌صورت مستقیم از تنه های قطع شده درختان و پس از برش خوردن حاصل می شود. به‌صورت معمول تنه درختان توسط اره‌هایی مخصوص همچون ((اره رام)) در ضخامت های دلخواه برش می شوند. این برش می تواند به روش های گوناگونی صورت پذیرد. به بیانی بهتر انتخاب جایگاه و نوع برش گرد بینه توسط برشکار نشان دهنده کاربرد آینده‌ی چوب خواهد بود.

یکی از روش‌هایی که برای برش چوب استفاده می‌شود برش یکپارچه طولی و یا عرضی گرده بینه است. برش‌های عرضی به اسلب کالباسی معروف هستند و برش‌های طولی هم نام خاصی ندارند و اسلب چوبی نامیده می‌شود.

آیا می توان از اسلب چوبی خام استفاده کرد؟

اسلب چوب هم باید برای استفاده دارای حداقل یک سطح صاف باشد. در برش اولیه و تهیه اسلب از گرده‌بینه های درخت، دقت برش برای فرایند نجاری کافی نیست همچنین در فرایند خشک شدن اسلب ها پس از برش، صفحات چوبی دچار اعوجاج خواهند شد؛ بنابراین امکان استفاده از اسلب های چوبی به‌صورت مستقیم و بدون صاف کردن سطح آن نیست.

اگر قرار باشد اسلب را به عنوان صفحه میز استفاده کنید، باید دو طرف اسلب را کف تراشی کنید تا برای نصب پایه ها یا اجرای رزین اپوکسی آماده شود.

راه های کف تراشی اسلب چوبی

همان‌طور که اشاره شد اسلب های چوبی در برش های طولی یا در برش های عرضی و کالباسی پس از عبور گرده‌بینه های چوب از پروسه اسلاید و برش تشکیل می شوند. پر واضح هست که در فرایند های نجاری نیاز به سطحی صاف خواهیم داشت. در قطعات کوچک تر و رایج نجاری با استفاده از کف رنده و سپس گندگی، سطح زیر و نرهای کار را می توان صاف نمود؛ اما در اسلب ها با توجه به استفاده عرض های بیشتر از دهانه کار گیر ماشین های نجاری رایج امکان کمتری برای استفاده از این ماشین ها است.

از این رو سه روش برای کف تراشی سطح و زیر اسلب ها پیشنهاد می شود:

* استفاده از ماشین های سنباده زن (Sander) صنعتی

 * استفاده از CNC های چوب

* استفاده از اور فرز

حس خوب چوب با " آوا چوب "

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پروفایل منعلاقمندی هاسبد خرید
02134639