شناخت انواع رنگ چوب
شناخت انواع رنگ چوب یکی از مواردی میباشد که باید در این مقاله به نقد و برسی پرداخته شود. برای شناخت انواع رنگ چوب نیاز به داشتن ذهنیت کلی نسبت رنگ ها میباشد. بسیاری از افراد از ما میپرسند که رنگ چوب چه تفاوتی با رنگ های پوششی دارد با ما در این مقاله همراه باشید تا بتوانید به راحتی در این زمنیه تصمیم گیری نمایید.
شاید در ابتدا قیمت رنگ های پوششی بیشتر جلب توجه نمایید اما کیفیت رنگ های چوب مجزا میباشد رنگ چوب دارای انواع متفاوتی است و راه های متنوعی برای رنگ آمیزی چوب وجود دارد.
شاید شما شناختی از انواع رنگ چوب نداشته باشید پس قبل از هر کاری ضمن مطالعه ی این مقاله، با آواچوب تماس گرفته و در خصوص شناخت انواع رنگ چوب اطلاعات کامل تری را کسب نمایید
نکات مرتبط با انتخاب رنگ
انتخاب نمودن رنگ به عواملی همچون محل استفاده، نوع سازه، شرایط دمایی و آب و هوایی، موقعیت سایش و سلایق فردی بستگی دارد در این جا به اختصار به معرفی انواع رنگ و اجرای آن می پردازیم.
انواع رنگ آمیزی چوب
از جهت سطحی که قرار است رنگ کاری شود، به دو نوع دسته بندی می رسیم رنگ کاری سطوح صیقلی چوب و سطوح سند بلاست شده، این نکته را باید متذکر شد که هر چوبی برای انجام سند بلاست مناسب نیست به طور معمول چوب هایی که بافت درشتی دارند برای این کار مناسب هستند. که می توان به چوب بلوط موج دار و چوب کاج روسی اشاره نمود.
در انواع رنگ آمیزی کمتر پیش می آید که رنگ آمیزی به روش پوششی انتخاب شود زیرا نقوش چوب که زیبایی خاصی دارد پوشیده می شود. این روش در شرایط بسیار خاص و تنها به درخواست مشتری و یا در مواردی که چوب سندبلاست شده باشد استفاده میشود.
اما در روش رنگ آمیزی شفاف تمامی طرح چوب به وضوح دیده می شود که این خود عاملی برای زیباتر نشان دادن چوب خواهد بود. از این روش عمدتا برای رنگ کردن درها و یا دیگر مصنوعات چوبی استفاده می شود می توان از رنگ آمیزی مات و براق استفاده کرد این رنگ کاری می تواند در افزایش طول عمر موثر باشد.
انواع رنگ چوب
در میان رنگ های شفاف، تنوع بسیاری وجود دارد که در این جا به معرفی آن ها می پردازیم : نیم پلی استر : برای رنگ آمیزی چوب با رنگ نیم پلی استر بایستی ابتدا سطوح چوب با چند مرحله سیلر زیرسازی شود. سپس لایه ای از کیلر اجرا شده و در نهایت از رنگ نیم پلی استر برای پوشش نهایی استفاه نمود.
البته پولیش انتهای کار نیز لازمست رنگ فوری : در بازار ایران رنگ های فوری به نام های متفاوتی مانند پلی استر، نیم پلی استر، سیلر، کیلر و رنگ های فوری خودرویی وجود دارد که از جمله شناخته شده ترین نوع رنگ فوری در صنعت چوب می باشند. امروزه رنگ های فوری بسیار پر کاربرد هستند و در اغلب سازه ها از رنگ نیم پلی استر برای پوشش استفاده می شود.
در مورد رنگ هایی مانند کیلر، سیلر و نیم پلی استر که به حالت معمول دارای غلظت هستند نیاز است برای اجرا با پیستوله و یا قلم مو کمی آن ها را با محلول تینر فوری رقیق نمود. تینر فوری بد بو بوده و خاصیت خورندگی دارد. رنگ های فوری در حالت معمول به تنهایی خشک نمی شوند و نیاز است تا با یک ماده خشک کننده مانند هاردنر همراه باشند که البته بایستی بر حسب نوع چوب و نوع پوششی که مدنظر است، نسبت بین رنگ و هاردنر کاملا رعایت شود.
بهتر است برای اجرای رنگهای فوری از پیستوله ی بادی استفاده شود رنگ های فوری عمدتا به رنگ عسلی می باشند و بعد از رنگ آمیزی رنگ چوب را تغییر نخواهند داد اما در مورد رنگ خودرویی این گونه نیست این نوع رنگ تمامی رگه ها و نقش چوب را پوشش می دهد مدت زمان زیادی است.
رنگ برای مبلمان و سرویس های ناهار خوری
جهت مبلمان و سرویس های ناهار خوری و خواب از رنگ های فوری استفاده می شود به عنوان نمونه ساختار اصلی تخت را از چوب می سازند و با رنگ فوری روی آن را پوشش می دهند. در این حالت شما چوب را نمی بینید رنگ فوری را تنها می توان در فضای داخلی استفاده نمود و به هیچ عنوان مناسب محیط باز نیست.
همچنین از رنگ خودرویی فوری برای پوشش سطح ام دی اف خام هم استفاده می شود که هم پوشش مناسبی دارد و هم دوام چوب را بالا می برد جهت اجرای این نوع رنگ بایستی دستگاه و تجهیزات مناسب کارگاهی داشته باشید. به عبارتی برای استفاده از رنگ فوری خودرویی نیاز به پیستوله و سمباده با کیفیت است.
در صورتی که کارگاه برای رنگ فرآورده های چوبی ندارید پیشنهاد می شود از رنگ روغنهای گیاهی که مخصوص چوب هستند استفاده نمایید همچنین اگر برای شناخت انواع رنگ چوب نیاز به مشاوره دارید می توانید با آواچوب تماس بگیرید.
بدون دیدگاه