استفاده از انواع متریال در ساخت یک مکان مسکونی، تجاری و… چیزی است که همه روزه شاهد آن هستیم. یکی از این متریال که کاربرد زیادی دارد، چوب پلاست است. معمولاً از چوب پلاست در نمای ساختمان استفاده میشود که علاوهبر زیبایی، در استحکام ساختمان هم نقش دارد. نمای چوب پلاست نوعی کامپوزیت است که از پلاستیک، الیاف چوب طبیعی، آرد و ترموود پلاستیک ساخته شده است. اگر قصد دارید یک چوب پلاست با کیفیت خریداری کنید، لازم است که بدانید از چه موادی تهیه میشود. بهتر است برای اجرای نمای چوب پلاست از افراد حرفهای کمک بگیرید.
مجری نمای چوب پلاست
نام دیگر یا همان نام اصلی چوب پلاست، چوب پلاستیک است؛ چون معمولاً از مواد پلاستیکی برای ساخت آن استفاده میشود. در مقدمه برخی از مواد اولیه که برای ساخت نمای چوب پلاست بهره برده میشود را نام بردیم. کاه، الیاف، پوسته بادم زمینی و بامبو از دیگر متریالی هستند که برای ساخت خمیر کامپوزیتی چوب پلاستیک، استفاده میشوند. ماده اصلی نوع دیگر نمای چوب پلاست که به چوب پلاست پی وی سی، پلی پروپیلن و پلی اتیلن معروف است، پلاستیک بوده که باعث انسجام بیشتر این کامپوزیت میشود.
زمانی که مواد اولیه ساخت چوب پلاست با یکدیگر ترکیب شدند، در قالبی ریخته شده و خشک میشوند. پس از اینکه این فرآیند خشک شدن پایان یافت، حال نوبت این است که تغییراتی در ظاهر آن ایجاد شود تا در نهایت یک چوب پلاستیک با کیفیت و زیبا داشته باشیم. اغلب افراد از این کامپوزیت برای طراحی مدرن ساختمان خود بهره میبرند. میتوان از چوب پلاست در نمای خارجی و داخلی ساختمان استفاده کرد. مسلماً چوب پلاستی که برای فضای بیرونی استفاده میشود ویژگیهای بیشتری نسبت به چوب پلاست معمولی دارد و آن هم ضد آب بودن این کامپوزیت پلاستیکی است.
زمانی که قصد دارید این کامپوزیت پلاستیکی چوبی را برای ساختمان خود اجرا کنید، لازم است که این کار را به افراد ماهر و با تجربه در این حرفه بسپارید. این افراد میدانند که چگونه باید نمای چوب پلاست را بچینند و آن را به خوبی نصب کنند. از ویژگیهای ظاهری این کامپوزیت میتوان سطح شیاردار و مجعد آن را نام برد. سطح داخلی چوب پلاست حالتی صاف داشته که از این جهت میتوان گفت معمولاً بیشتر چوب پلاستیکها حالت تو خالی دارند.
کاربرد چوب پلاست در نمای ساختمان
اگر منزل مسکونی شما به صورتی است که دارای حیاط بزرگ هستید میتوانید از چوب پلاست برای نمای دیوارهای حیاط خود استفاده کنید. قطعاً لازم است که در این جایگاه از چوب پلاستهای ضد آب بهره ببرید. میتوانید از چوب پلاست در هر بخشی از نمای ساختمان استفاده کنید. پوشش کامل و دور تا دور یک سوییت کوچک یا حتی ساختمان بزرگ با چوب پلاستیک علاوهبر زیبایی، ویژگیهای بیشتری هم دارد. میتوان گفت کاربرد اصلی نمای چوب پلاست برای هر قسمت از یک مکان مسکونی یا هر جای دیگر، به دلیل ویژگیها و مزیتهای آن است.
چوب پلاستیک یا همان WPC (WOOD PLASTIC COMPOSITE) ظاهری به شکل چوب دارد که از این جهت میتوان برای نمای ساختمانهای ویلایی از آن استفاده کرد و حس و حال یک کلبه چوبی را به آنها داد. ممکن است در این قسمت برای برخی از افراد این سؤال به وجود بیاید که آیا این کامپوزیت در برابر تابش خورشید یا آب و هوای مختلف خراب نمیشود؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت هرچه کیفیت مواد اولیه ساخت چوب پلاست بیشتر باشد، این کامپوزیت مدت زمان بیشتری در برابر شرایط جوی مختلف، رطوبت، قارچ و آفتاب دوام میآورد.
یکی دیگر از مکانهایی که میتوانید از نمای چوب پلاست برای ساختمان استفاده کنید، در بالکن و تراس است. باید این موضوع را در نظر بگیرید که نوعی چوب پلاستی که برای این کار استفاده میشود هم مانند چوب پلاستی باشد که برای کفپوش حیاط بهره میبرید؛ چون ممکن است در زمان بارش، باران به این قسمت هم ببارد. در این قسمت از خانه، میتوانید از این کامپوزیت برای دیوار و سقف هم استفاده کنید.
مزایا نمای چوب پلاست
از ویژگیها و مزایا اصلی چوب پلاست، ضد آب بودن آن است. این نوع کامپوزیت با تمامی شرایط جوی و حتی رطوبت زیاد سازگار بوده و به راحتی خراب نمیشود. مزیتهای نمای چوب پلاست کاملاً منحصربهفرد بوده و تا زمانی که از آن استفاده نکنید نمیفهمید که تا چه حد مفید است. در ادامه برخی از مزایا و ویژگیهای این کامپوزیت پر کاربرد را نام میبریم:
- ایمن بودن
- مقاوم در برابر ترک خوردگی
- دوستدار محیط زیست
- عایق صدا
- عایق حرارت
- مقاوم در برابر لغزش
- قابل شستوشو بودن
- مقاوم در برابر قارچ و کپک
- سازگاری در برابر انواع حشرات و موریانه
- مقاوم در برابر آتشسوزی
- مقاومت در برابر خط و خش
- سازگار بودن در برابر انواع اسید
- مقاوم در برابر مواد شوینده
- لازم نیست بر روی آن رنگ بزنید.
- میتوانید تا حدود 30 سال از آن به خوبی استفاده کنید.
- خاصیت آنتی باکتریالی
- امکان بازیافت و برگرداندن دوباره آن به چرخه طبیعت
- مقاوم در برابر انواع شرایط آب و هوایی و اشعه مضر خورشید
- وزن سبک اما دارای استقامت بالا
- انعطافپذیری بالا
- قابلیت ابزار پذیری
- وجود تنوع رنگی
- ماندگاری بالا و نگهداری آسان
مراحل نصب و اجرای نمای چوب پلاست
در بخشهای قبلی گفته شد که بهتر است کار نصب و اجرای نمای چوب پلاست را به افراد ماهر در این حیطه بسپارید. معمولاً این افراد با این کار آشنایی بیشتری دارند و اگر هم در روند نصب مشکلی به وجود بیاید، به راحتی آن را رفع میکنند. نصب چوب پلاست کار چندان سختی نیست و خودتان هم میتوانید این کار را انجام دهید. برای نصب به لوازم مخصوص این کار نیاز دارید که بهتر است از جنسهای مرغوب استفاده کنید. برای اینکه کار نصب و اجرا به درستی انجام شود لازم است که اصول آن را رعایت کرده و طبق آن پیش روید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که زیرسازی آن را آماده کنید. به همین منظور میتوانید از پروفیلهای چوبی، فلزی یا همان پروفیلهای چوب پلاست بهره ببرید. اگر قصد دارید از پروفیل فلزی استفاده کنید، لازم است که آنها را به رنگ ضد زنگ آغشته کنید تا در طول زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی نشوند. اگر سطح مکانی که قصد دارید برای آن از نمای چوب پلاست استفاده کنید، صاف بود لازم است که کار را ادامه دهید. اما اگر سطح کار یکدست نیست، باید سیستم کف سازی کاذب را اجرا کنید.
اندازه درست و استاندارد فاصله میان پروفیلها 30 تا 35 سانتی متر است. اما در زمان نصب باید این موضوع را در نظر بگیرید که اگر آن مکان پر رفت و آمد باشد، باید میزان فاصله را کاهش دهید. حال میتوانید چوب پلاست را روی آن نصب کنید. برای این کار باید اولین قطعه را به پروفیل پیچ کنید و قطعههای بعدی را در کنار آن با گیرههای مخصوص قرار دهید.
جمع بندی
برای اینکه نمونههایی از نمای چوب پلاست را مشاهده کرده و آنها را خریداری کنید، میتوانید به سایت آواچوب مراجعه کنید. اگر قصد دارید کار نصب این چوب پلاستها را به تنهایی انجام دهید، لازم است که فاصله هر چوب پلاست تا قطعه بعدی را به اندازه حدود 1 سانتی متر قرار دهید تا در زمان انقباض و انبساط برای آنها مشکل خاصی به وجود نیاید.
بدون دیدگاه