مقاوم سازی چوب در برابر رطوبت
مقاوم سازی چوب در برابر رطوبت : برای بررسی مقاومت چوب در مقایسه با مواد دیگر ، درخواهیم یافت که چوب دارای ارزش بسیار بالایی است. به عنوان مثال چوب در مجاورت اکسیژن اکسید نمی شود و یا آنکه مانند برخی از سنگ ها مانند سنگ آهکی در برابر رطوبت هوا و یا گاز کربنیک دچار تجزیه نخواهد بود .همچنین مانند پلاستیک ها در اثر گذر زمان دچار شکنندگی نمی شود ویا مانند بتن در هوای سرد و یخبندان خرد نمی گردد.
این ماده ی ارزشمند به خوبی در برابر رطوبت و یا گرما و سرما و یا جریان الکتریسیته مقاومت دارد. و تمامی این ها باعث می شود که یکی از کاربردی ترین و پر مصرف ترین مصالح و مواد در زندگی بشر باشد. اما این نکته را نیز باید منظور کرد که با تمامی مزیت هایی که چوب دارد به دلیل زنده بودن این ماده ، در برابر عوامل محیطی و بیولوژیکی می تواند آسیب پذیر باشد و با نفوذ قارچ و حشرات دچار پوسیدگی شده و چوب را از بین ببرند. این واقعا متاثر کننده است که سالانه میلیون ها متر مکعب از انواع چوب در دنیا ، از حضور انواع قارج ها و حشرات دچار پوسیدگی و کرم خوردگی شده و سلامت خود را از دست می دهد.
تاثیر پوشش مناسب برای مقاوم سازی چوب
به طور مثال تراورس ها عمر حدودی هفت سال را دارند در صورتی که می توان آن ها را با پوشش های مناسب و اشباع با مواد شیمیایی مخصوص ، تا عمری سی الی سی پنج سال حفظ نمود. از طرفی برای مقابله با قارج ها و مقاوم سازی در برابر رطوبت می توان از دو روش استفاده نمود .اینکه تخته ها و الوارهای چوب را با روش اشباع در آب قرار دهیم تا هوا به قارچ ها نرسیده و آن ها را از بین ببرد .و یا اینکه از روش های خشک کردن صنعتی استفاده نماییم تا به سرعت خشک شده و رطوبت مورد نیاز قارچ ها از داخل چوب از میان برود .در بسیاری از کشورها به محض قطع کردن درختان ، آن ها را خشک کرده و رطوبت داخل بافت چوب را به بیست درصد تغییر می دهند.
راه های مقاوم سازی چوب در برابر رطوبت
شاید خوب باشد بدانید که یکی از راه های مناسب برای مقاوم سازی چوب در برابر رطوبت آن است که با روش حفاظت شیمیایی از چوب مراقبت نمایید. این بدان معناست که چوب را با مواد شیمیایی آغشته کرده و به عبارتی اشباع نمایید. در صورتی که چوب را با میزان مشخصی از مواد شیمیایی مانند کرئوزوت آغشته نمایید، می توانید دوام و طول عمر چوب را ده برابر کنید.
راه دیگری که برای این مقاوم سازی به کار گرفته می شود، این است که چوب ها را در مخزن هایی سرپوشیده قرار داده و با فشار زیادی مواد شیمیایی را در مخزن تزریق می کنند .این نوع از مقاوم سازی را اشباع فشاری می گویند لازم به ذکر است که این روش برای چوب های تزئینی مانند مبلمان به هیچ وجه مناسب نمی باشد. زیرا این روش می تواند رنگ و طرح زیبای چوب را پوشانده و زیبایی نمای آن را از بین می برد.
تاثیر رطوبت بر سلامت سازه های چوبی
در بسیاری از مناطق به خصوص مناطق باران خیز ، رطوبت یکی از مسائل عمده ی افراد در خانه های مسکونی بوده است. این عامل می تواند باعث شود که مصالح دچار تغییر در ابعاد شده و در نمای خارجی ساختمان مقاومت حرارتی آن ها تغییر کرده ،و یا دچار ترک و یا طبله شود همچنین در اثر سرمایش و گرمایش و رطوبت ایجاد شده شکسته و یا پوسیده گردد از طرفی تغییر رنگ در برابر عوامل محیطی و اشعه ی یووی خورشید نیز اتفاق می افتد.
چوب مقاوم در برابر رطوبت در شرکت آواچوب
این مهم است ساختمان به گونه ای طراحی و ساخته شود که رطوبت به آسانی به آن وارد نشود و چوب های به کار رفته در قسمت کف و دیواره ها به خوبی ضد آب شده و مقاومت لازم را در برابر نفوذ رطوبت داشته باشد. برای این کار خوب است که با کارشناسان شرکت آواچوب تماس گرفته و در انتخاب صحیح مصالح مطابق با سازه ی مد نظرتان و مقاوم سازی چوب در برابر رطوبت از آن ها مشاوره های لازم را دریافت نمایید.