مشخصات و کاربرد چوب چندلایی هندی
صنعت چوبسازی تقریبا بر پایه تختههای چندلایی استوار است. این تختهها انواع مختلفی دارند و هرکدام برای کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. زمانی که چندلاییها به عرصه بازار ورود کردند، انواع چینی و هندی آن به میزان زیادی مورد استقبال قرار گرفتند. در این مقاله قصد داریم درباره این تختهها علیالخصوص تخته چندلایی هندی صحبت کنیم.
تخته چندلایی چیست؟
نام چندلایی تا حدودی به توضیح این تختهها کمک میکند. تختههایی که چندلایی نام دارند از فشردهشدن چند لایه ورق چوبی بهم تشکیل شدند اما چگونگی قراردادن این لاییها روی هم است که باعث تمایز انواع مختلف آن می شود. تختههای چندلایی با چسب و به طور ظریف کنارهم قرار میگیرند و اصطلاحا نام پلای وود را میگیرند. دلیل چسباندن این تختهها بهم مستحکم کردن آنهاست. امروزه تعداد لایههای این تختهها اعداد مختلفی دارد اما در ابتدای ورود به بازار، این تختهها از سه لایی تشکیل میشدند و همین امر باعث شد که نام سه لایی روی آن ماندگار شود. لاییها به مرور زمان زیاد شدند و در حال حاضر تختههای با ۱۳ لایی نیز در بازار وجود دارند.
شاید هنوز نیز برخی سازندگان برای ساخت محصولات چوبی از نئوپان و امدیاف استفاده کنند. این دو نوع چوب در گذشته بسیار محبوب بود اما با ظهور تختههای چندلایی از کاربرد انواع قدیمی چوبها کم شد. مزیتی که تخته چندلایی را بر دیگر چوبها برتری میدهد استحکام آن است. مستحکمبودن این تختهها به وزنشان ربطی ندارد و حتی گاهی وزن چندلایی کمتر از مدلهای قدیمی است. برای نصب چوبها در ارتفاع بالا، سنگینی آن میتواند مشکلساز باشد و هزینههای حمل و نقل نیز به وفور بیشتر خواهند بود. مزیت دیگر ضدآبی است. شهرهای مرطوب با بارندگیهای شدید چوبهای معمولی را میپوسانند. چندلایی هندی با چسب ضدآب بهم متصل میشود و این احتمال را کاملا از بین میبرد. تختههای چندلایی در ابعاد بزرگ تولید میشوند و زیبایی منحصر به فردی را به بیننده القا میکنند. سطوح خمیده نیز به راحتی با چندلایی هندی قابل پوشش است و ریسک ترکخوردگی را به هیچ عنوان ندارد.
تخته چندلایی هندی
درحال حاضر تخته چندلایی یا پلی وود در ایران تولید میشوند اما هنوز هم نسخههای خارجی آنها کیفیت بهتری دارند. چندلاییهای هندی همانطور که از نامشان پیداست محصول هند هستند و از درختهای محکم هندی ساخته میشوند. چندلایی هندی اغلب با ابعاد ۱۲۲ در ۲۴۴ سانتیمتری تولید میشود و دارای بهترین گرید یعنی a یا b است. درختانی که در هند میرویند گزینه مناسبی برای ساخت پلای وود ضدآب هستند. نوع ضدآب چندلایی قطری حدود ۸ تا ۲۵ میلیمتر دارد و در انواعی مانند روکشدار یا ساده پیدا میشوند.
مشخصات تخته چندلایی هندی
تختههای چندلایی استحکام خود را از چوب درختی که از آن تولید میشود میگیرند. چندلاییها ممکن است از چند درخت مختلف ساخته شوند که در هر صورت این درختان باید ویژگیهای خاصی داشته باشند. برخلاف تخته چوب معمولی که با تغییر دما و رطوبت تغییر شکل و اندازه میدهد چندلایی هندی در همه حال ثابت میماند. این پلی ووها انعطافپذیر هستند و به راحتی یا ضربههای کوچک نمیشکنند. دلیل این امر آن است که برای ساخت پانلهای چندلایی هندی نیرو در سطح وسیعی توزیع میشود که همین باعث تحمل وزن دو برابر چندلایی خواهد بود. ابعاد تخته چندلایی هندی با نوع چینی آن فرقی ندارد و هردو ۱۲۲ در ۲۴۴ سانتیمتر هستند. ضخامتهایی که برای این نوع چندلایی وجود دارد یکی از اعداد ۹، ۱۲، ۱۵ یا ۱۸ میلیمتر است. صنایعی مانند بتن برای قالببندی نیازمند چوب بوده و نوع ۱۸ میلیمتری این پلای ووها درست مناسب قالبسازی هستند.
مقالات علمی که دراین باره نوشته شدهاند بیان دارند که تختههای چندلایی با روکشهای مناسب فرآوری شده تولید میشوند و همین روکشها برش را برای تختهها آسانتر میکنند. روکشهای یاد شده با موادی پوشیدهاند که پلی وود را در برابر شویندههای شیمیایی و آب نیز مقاوم میسازد. مکانهایی که امکان آتشسوزی در آنها وجود دارد کافی است روکشهای پلی وود هندی را با مادهای شیمیایی و ضداحتراق پوشش دهند. ماده ضدحریق فرآیند اکسیداسیون آتش را مهار میکند و حتی در صورتی که چندلایی آتش بگیرد گسترش آتش بسیار سطحی و کوچک خواهد بود. پلای وود هندی در زمان تولید با رزینهای اوره فرمالدهید ترکیب میشود که عایق بسیار قوی برای عبور حرارت و صدا هستند. این امر باعث کاهش قابل توجهی در هزینههای گرمایش و سرمایش ساختمان خواهد بود.
کاربرد پلی وود هندی
وقتی که از چوبهای فرآوری نشده برای ساخت و ساز استفاده کنید یکی از بزرگترین چالشهای شما اندازه این تختههای چوب است. پهنای چوبهای طبیعی هرگز نمیتواند بزرگتر از تنه درخت باشد. بنابراین برای استفاده از چوب برای درب منزل یا پارتیشنهای ساختمان مجبورید چند تکه را بهم بچسبانید. چسباندن تکههای چوب بهم نیز نیازمند تخصص و ظرافت زیادی است. همچنین این تکهها باید به گونهای وصل شده باشند که آب از میان حدفاصل آنها عبور نکند و رطوبت باعث افزایش این فواصل نشود. تخته چندلایی هندی با ابعاد مختلف در بازار موجود است و دیگر نیازی به نصب تکههای چوب کنار هم را ندارد. مطلب بالا برای ضخامت چوب نیز صدق میکند. برای ساخت برخی از محصولات و پارتیشنها مشتریان کاری تمیز و بدون درز از شما میخواهند. ابعادی که چند لایی هندی ارائه میدهد گوناگون است و به راحتی میتواند هر مشتری را راضی کند. عمر مفید چندلاییهای هندی تا ۱۰ سال تضمین میشود و برای نصب آن نیاز به مراحل طولانی و پیچیده ندارید. گرد و غبار کمتری را در محیط خواهید داشت و در سریعترین زمان ممکن به هدف خود خواهید رسید.
قیمت تخته چند لایی هندی
با توجه به اینکه چندلایی هندی انواع مختلفی داشته و برای نصب در هر محیط با محیط دیگر تفاوت دارد. شما ابتدا میبایست محیط نصب را مشخص کنید، کاربرد چندلایی را بیان کنید و این اطلاعات را در اختیار مشاوران ما بگذارید. سپس قادر خواهید بود تا قیمتی حدودی با توجه به بهای ارز و نواسانات روز داشته باشید. همانند پلی وودهای هندی، تخته چندلایی چینی نیز به نوبه خود بازار خوبی دارند. این چندلاییها قیمت معقول و مناسبی را ارائه میدهند و در انواع روکشدار و بدونروکش تولید میشوند. قیمت ثابتی نمیتوان برای آن ارائه کرد. برای مشاوره با کارشناسان آواچوب از طریق راه ارتباطی زیر در تماس باشید.
خرید چندلایی هندی
ما همیشه سعی داشتیم که بهترین متریال را با مناسبترین قیمت به مشتریان خود عرضه کنیم. خرید چندلایی هندی از آواچوب به طور حتم رضایت شما را در پی خواهد داشت. برای خرید هرگونه مواد اولیه چوبی و ساخت سازههای مختلف چوبی به ما مراجعه کنید. کادر مجرب ما در کمترین زمان و با بهترین کیفیت شما را به خواستهتان میرسانند.
جمع بندی
آواچوب
سوالات متداول
چرا تخته چندلایی هندی نسبت به چوبهای فرآوری نشده بهتر است؟
ابعاد متنوع، نصب آسان، عمر مفید بالا، بدون درز و کاهش گرد و غبار
چرا تخته چندلایی نسبت به نئوپان و امدیاف برتری دارد؟
استحکام بالا، وزن کمتر، ضدآب، مناسب برای شهرهای مرطوب، و انعطافپذیری.
چرا تخته چندلایی هندی بر خلاف تخته چوب معمولی در مقابل تغییر دما و رطوبت مقاوم است؟
تخته چندلایی هندی تغییر شکل نمیدهد و استحکام بالایی دارد که آن را در برابر شرایط محیطی مقاوم میکند.